Mindfulness Den Helder
 
Training
Voorgesprek
Voor de eerste trainingssessie zal er een individueel gesprek plaatsvinden. We bekijken gezamenlijk wat de training je kan brengen in jouw persoonlijke situatie.

Trainingsschema
De training is een 8-weekse groepstraining. Elke week is er een bijeenkomst van 2.5 uur.
Tussen de 6e en 7e bijeenkomst komen we een hele dag bij elkaar.

Trainingsopbouw
Elke bijeenkomst behandelt een eigen thema. Zo bevat de training een mooie, logische opbouw.
Tijdens de bijeenkomsten worden diverse oefenvormen gedaan die hierop aansluiten.

Thuisbeoefening
De training is geen theoretische, maar een praktische training. Er wordt geleerd door te doen. Na elke bijeenkomst ga je zelf thuis aan de slag met de oefeningen. Neem hiervoor ongeveer een uur per dag de tijd. Alleen op deze manier wordt de training verinnerlijkt en zal het effect voelbaar zijn.

Materiaal
  • Voor de thuisbeoefening wordt gebruik gemaakt van CD’s en een werkboek. Deze zullen tijdens de eerste bijeenkomst worden uitgereikt.
  • Voor de oefeningen gebruiken we een yogamat en een meditatiekussen.
  • In het werkboek is per sessie een leestip opgenomen uit het boek “Mindfulness, In de maalstroom van je leven”, van Edel Maex. Of u dit boek en deze leestip volgt is aan u en dus optioneel.
Kosten
  • De kosten voor de training bedragen € 250,- dit is inclusief CD’s, werkboek en BTW.
  • Je moet zelf een yogamat en een meditatiekussen aanschaffen.
  • Het lezen van het boek “Mindfulness, In de maalstroom van je leven”, van Edel Maex is optioneel. Aanschaf van dit boek is voor eigen rekening.
Of de training (deels) wordt vergoed door de zorgverzekering wisselt sterk per verzekering en per pakket bij de verzekering. Vaak is er wel een vergoeding mogelijk in een aanvullend pakket en met verwijzing van de huisarts.
Ik ben Mindfulnesstrainer Categorie 1 en aangesloten bij beroepsvereniging VMBN (www.VMBN.NL), dat is voor de verzekering de vereiste categorie voor vergoeding. Vraag dit zelf na bij uw verzekering. Ook kan er eventueel een vergoeding worden gevraagd vanuit uw werkgever. Kijk voor mogelijkheden hiervoor op de site van de VMBN.


Informatie en inschrijven
Voor meer informatie of aanmelden kun je gebruik maken van het contactformulier.

Voorwaarden
Na aanmelding neemt de trainer contact op voor een (telefonisch) voorgesprek. Hierna kan een definitief besluit tot deelname worden genomen. De deelname is definitief als het cursusgeld is overgemaakt.
Bij annulering wordt tot drie weken voor aanvangsdatum € 35,- in rekening gebracht. Bij annulering van drie weken tot een week voor aanvangsdatum wordt € 100,- in rekening gebracht. Binnen een week voor aanvangsdatum is geen restitutie mogelijk.

"Oefen het Niet-Doen,
En alles valt op zijn plek"
Byron Katie

Lid van beroepsvereniging VMBN , Categorie 1, lidmaatschapsnummer: 2016776 | KvK-nummer: 68100825